Wandelen naar Trolltunga

We lopen 25 kilometers naar Trolltunga en terug en overwinnen meer dan 1300 hoogtemeters. Het is een zware maar fantastische tocht. Als je een beetje redelijke conditie hebt dan mag je deze tocht niet missen als je naar Noorwegen gaat.

We staan om half zes op want we willen om 07:00 starten met de wandeling. We rijden naar de parkeerplaats bij de Tyssohallen in Tyssendal. Daar parkeren we tegen betaling de camper. Om 06:50 uur stopt daar de bus die je naar het startpunt brengt. Reserveren niet nodig, Kosten zijn 50 Kroon per persoon voor een enkeltje.

Om 07:00 uur zijn we boven en kunnen we beginnen aan de lange wandeltocht. De tocht staat bekend als zwaar. 11 kilometer heen en 11 km terug maar we zijn zeker niet de enigen. Het is zelfs druk !

De route

De eerste 4 kilometer zijn het zwaarst !

We lopen stevig door en om 10:00 uur zijn we voorbij het 4 km punt. Nog 7 te gaan. Het is een prachtig landschap.

Mooi hoor !

Met regelmaat rusten we wat uit en eten we wat. We hebben een rugzak vol met eten en drinken mee. Dat was overigens wel nodig ook net als de handschoenen en mutsen want het is af en toe best koud op 1200 meter hoogte.

Halverwege
Ontzettend mooi uitzicht als we halverwege zijn

 

Foto momentje !

Na 5 uur wandelen komen we aan bij Troll Tunga. En inderdaad: we zijn niet de enige ?

Is hier wat te zien ?

Iedereen wil natuurlijk die ene onvergetelijke foto maken op de rots. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Het ultieme plaatje waar iedereen 10 uur voor wil wandelen (en 2 uur voor in de rij moet staan)

Met al die mensen moet je dan wel een uurtje of 2 in de rij staan ! Iedereen wil natuurlijk meerdere foto’s, alleen, samen en in verschillende posities. Dat duurt uren en daar hebben wij geen zin in. We besluiten een andere tunga (tong) te nemen waar niemand voor staat te wachten. Misschien niet de mooiste maar voldoende voor ons. Na ons volgden er overigens meer die eieren voor hun geld kozen. We hebben dus een uur de tijd om lekker te lunchen en te genieten van de omgeving.

Alternatieve Tunga

Na de lunch beginnen we aan de terugtocht. Naar beneden is overigens net zo zwaar!  Om 17:25 zijn we, na ruim 10 uur wandelen en 1300 hoogtemeters weer beneden, precies op tijd om de bus terug te pakken naar de camper. Daar moeten we eerst even bijkomen.

Pffff

We rijden daarna naar de Eikhamrane camping aan de andere kant van het fjord. Deze camping staat niet op de camperapp en heeft ook geen website. Wel een aanrader !

Eijkhamrane camping

Geef een reactie