#8 | Must drive: Fv337

Als we opstaan schijnt de zon. Lekker hoor. We ontbijten met croissants, kwark en verse bosbessen aan de rivier. Ik scheer mij aan het water. Net echt (met een luxe camper achter je 🙂 )

Scheren aan de rivier, Net echt :)
Scheren aan de rivier, Net echt 🙂

We rijden richting van Stavanger de Fv337 tussen Mykjedalen en Suleskard. Dat is één van de must drives in Noorwegen ! De weg gaat door een hele mooie hoogvlakte op circa 1000 meter hoogte.

IMG_8734
Must drive !

Natuurlijk zijn er schapen die maar wat graag op de foto willen.

Schaapfie 2
Schaapfie

 

Daarna wordt het landschap anders. De hoogvlakte maakt plaats voor wintersportgebieden om uiteindelijk te eindigen bij het Lysefjord. We gaan met de ferry naar Oannes op zoek naar de Solvik camping waar we in 2006 stonden. Die is er nog en staat ook nog op diverse kaarten, maar is helaas gesloten. We rijden dus verder naar Tau waar een camperplaats is in de haven. Dat is op zich een mooi plekje met uitzicht op de baai.

Tau
Camperplaats in Tau

Als we aankomen horen we om de 10 seconden een of andere alarm. Het komt uit een schuurtje vlakbij de camperplaats. Het blijkt een of andere afvalapparaat. Na een uur houden we het voor gezien, pakken onze spullen en rijden door. Uiteindelijk komen we aan op de Hjelmeland camping. Dat is iets beter maar het blijft een drama vandaag.

Camping
Camping Hjelmeland, te nat om op het gras te staan dus we staan op het grindpad

Een kleine camping vlak bij de ferry naar Nesvik. De camping oogt vriendelijk maar is door de regen bijna niet te gebruiken. Omdat het inmiddels 19:00 uur blijven we daar toch maar overnachten op het grindpad. Het is geen aanrader. Oud en heel erg vies ! Vandaag hebben we een beetje pech met de campings 🙂

Geef een reactie