Wandelen op de Hardanger Vidda

Transport-Bicycle-icon copy 12 km

Dit is het eerste blog van onze outdoor rondreis in Noorwegen. Indien u niet per blog wilt lezen dan kunt u het hele verslag hier vinden. Vandaag rijden we van Larvik naar de Hardanger Vidda om daar te beginnen met onze outdoor activiteiten. We maken een prachtige avondwandeling van 11 km langs het Store Krækja.

Na een rustige nacht op de camperplaats in Larvik ontbijten we lekker in het zonnetje met uitzicht op het haventje van Larvik

Ontbijten

Daarna rijden we weg richting Haugastøl. Onderweg stoppen we nog even bij Brufoss. Daar stonden we vorig jaar aan de rivier waar veel zalm zit. Net als vorig jaar hebben we geen geluk en zien we de beestjes niet springen.

Geen zalm te zien

We rijden flink door en komen uiteindelijk rond 16:00 uur aan in Haugastøl. We informeren naar de mogelijkheden om fietsen te huren want willen morgen de Rallarvegen gaan fietsen. Met de nodige informatie rijden we nog een stukje verder naar de Fagerheim Fjellstugu. Daar parkeren we een fiets zodat we straks na de wandeling niet 5 km terug hoeven te lopen langs de autoweg. We rijden vervolgens 5 km verder naar de Halne Fjellstova en parkeren daar de camper.

De route

De wandeling is goed aangegeven via rode letters T en is nagenoeg vlak. Totaal aantal hoogtemeters: 266 meter over 11 km.

Zo is de route aangegeven.

Wij gebruiken daarnaast de app Galileo Pro op onze telefoon. Daarmee kun je zonder internet verbinding op de kaart bijhouden waar je precies loopt. De wandelpaden staan aangegeven zodat je eigenlijk niet kan verdwalen ! De gelopen of gefietste route kun je opslaan zodat je deze kan importeren in Google maps.

De tocht

We laden de rugzakken vol en starten met de wandeling.

We zijn er klaar voor

De route gaat eerst langs de rivier tot aan de Krækkja Lodge en daarna langs het meer weer terug naar de Haugestølvegen.

Tegen 19:00 uur komen we weer aan bij de Fagerheim Fjellstugu. Op de fiets halen we vervolgens de camper op. Het was een prachtige wandeling.

We zetten de camper op één van de vele parkeerplaatsen langs de weg en overnachten met een prachtig uitzicht

Overnachten op de Hardanger Vidda

 

 

 

Geef een reactie