Gobh en Cork

We bezoeken de plaats waar de Titanic de laatste stop had en Cork in het Zuid westen van Ierland. Een regenachtig dagje met typische gekleurde huisjes en mooie muurschilderingen. ‘s-Avonds maken we een fietstocht over de heuvels van Ballylickey.

Voor het ontbijt vandaag gestart met een rondje hardlopen langs het strand. Nog net een beetje zon kunnen meepikken want vandaag is en regenachtige dag voorspeld. Dat begint al meteen na het hardlopen.We rijden in de regen naar Cobh. Dat is de stad waar de Titanic zijn laatste stop had op 10 april 1912. De aanplakbiljetten hanger en nog steeds 🙂

Cobh staat vanzelfsprekend bol van de Titanic. Alles wordt uitgebuit.

We lopen in de regen een rondje door het kleine plaatsje en bezoeken onder andere de mooie kathedraal waar we kaartjes aansteken.

Mooi kerkje, nu een chinees restaurant ……
Langs de kathedraal
En overal mooie gekleurde huisjes

 

Cobh heeft een mooie camperplaats aan het water. Daar mag je ook vrij parkeren als je het plaatje bezoekt.

camperplaats in Gogh

We rijden door naar Cork. Cork is een redelijk grote stad. We hebben dus moeite met het vinden van een plekje om te parkeren. Uiteindelijk vinden we een plek bij een groot winkel centrum. Cork zelf valt een beetje tegen. We vinden het rommelig. We bezoeken de traditionele enkele markt maar ook dat is niet wat we hadden verwacht.

We zien onderweg wel verschillende muurschilderingen. Die zijn wel mooi.

Omdat het morgen mooi weer wordt besluiten we nog een stukje door te rijden naar de Eagle point camping in Ballylickey. Een mooie maar erg dure camping. Intussen is het droog geworden en kunnen we toch nog even buiten zitten.

Camping Eagle Point

Na het eten stappen we op de fiets voor een klein rondje door de Ierse heuvels.

Prachtige uitzicht op Ballylickey

Morgen gaan we aan het echte werk beginnen en gaan we fietsen naar de Gap of Dunloe.

 

 

 

Geef een reactie