Along the Causeway Coastal Route

Om 08:30 rijden we al de camping af. Het was geen succes om met een bankholiday op een parkeerplaats van een camping te gaan staan. Kost ook nog eens £ 20,00. We rijden naar de Dark Hedges. Een natuurfenomeen dat al jaren een geliefde fotolocatie is.

The Darked Hedges – KIngs Road

Sinds kort wordt het vooral bezocht omdat het Kings Road is uit de serie Game of Thrones. Er schijnen hele busladingen langs te rijden inmiddels. We waren hier al voor gewaarschuwd in verschillende blogs dus we zorgen dat we er vroeg zijn. Resultaat is dat we inderdaad de eerste zijn en de hele weg voor ons alleen hebben. Voor het goede zijn we er in het verkeerde seizoen (te veel blad aan de bomen) en nog iets te laat (zon schijnt al redelijk fel). Maar ja je kan niet alles hebben 🙂

In zwart wit is het ook erg mooi

Als we wegrijden om 09:00 uur lopen er inmiddels 10 andere bezoekers rond. We rijden weer terug naar de kust en pakken de Causeway Coastal Route weer op. We maken een eerste stop bij het plaatsje Ballintoy. We parkeren de camper aan de doorgaande weg want het weggetje naar beneden is niet toegankelijk voor campers volgens de bordjes. OP de fiets gaan we naar beneden.

Ballintoy

We wandelen een stukje en en genieten van de mooie kust.

We rijden weer een klein stukje verder en komen bij de beroemde touwbrug Carrick a Rede. Die slaan we over maar we maken wel een mooie plaatje vanaf de kustweg.

Carrick a Rede

We komen in gesprek met een Canadese dame wiens ouders uit Nederland zijn geëmigreerd in 1950. Zij maken ongeveer dezelfde tocht als wij. We vervolgende tocht weer en na alweer 15 minuten rijden stoppen we bij de ruïne van Kinbane Castle. Dat is werkelijk een prachtig plekje. Dit kasteel werd gebouwd i 1547 door Colla Macdonnell.

Op de parkeerplaats mag je ook overnachten. Een prima plaats en beter dan op de parkeerplaats van de camping. Voor een volgende keer zullen we maar zeggen

Prima camperplaats !

We rijden weer verder en stoppen vervolgens in Cushendun. Daar kunnen we aan het strand parkeren. Hier zijn de grotten uit de serie Game of Thrones. Daar gaan we niet heen maar we genieten wel lekker van het eerste zonnetje sinds lange tijd op het strand.

Relaxen aan het strand

We rijden een laatste stukje en stoppen in Glenarm. Daar gaan we overnachten aan de haven. Een mooi en rustig plekje zonder voorzieningen maar wel gratis.

Camperplaats in Glenarm

Morgen gaan we richting Belfast

Geef een reactie