Aken

Lindt Chocolade

Na het ontbijt betalen we € 12,00 voor een nachtje en rijden we de grens over richting Aken. In Aken staan 2 activiteiten op de agenda. Als eerste rijden we naar Lindt Werksverkauf. De chocoladewinkel van Lindt in Aken. Fotograferen is verboden. In een enorme hal kun je alle chocolade die ze maken kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Dit is een erg leuk weekend zo want cocolade, daar houden we van. En zeker van bijzondere smaken. We gingen al eerder naar Skellig Chocolade in Ierland waar we chocolade met rode peper en met truffel kochten. Bij Lindt kopen we verschillende soorten: met granaatappel, met pistache en met muffins. De meest bijzondere is die met 99% cacao. Dat is veel. De stukjes zijn flinterdun. Als ik een hapje neem snap ik waarom. Woh, dat is heftig. Alsof je een hap poeder neemt. Heftige bittere sensatie !

Lekker veel

We rekenen een kilootje chocolade af, laten de camper langs de weg staan bij de fabriek en stappen op de fiets naar het centrum van Aken

Naar het centrum van Aken

Aken is vanaf de fabriek prima te bereiken. Geen gedoe met parkeren op deze manier. Het is ook prima te lopen naar het centrum. Bij het raadhuis parkeren we de fietsen vallen we met de neus in het carnaval. De prins van Aken wordt daar geïnstalleerd of iets dergelijks. Altijd leuk.

Allaaaf

Natuurlijk zijn alle leeftijden van de partij, de jongste vallen natuurlijk op.

Schattig

Achter de optocht aan lopen we het centrum in. Bij de Dom van Aken gaan we naar binnen. We betalen € 1,00 zodat we foto’s mogen maken en verbazen ons over de pracht en praal in deze kerk. Het bouwwerk is voortgekomen uit de hofkerk van Karel de Grote.

Pracht en praal

Hoewel het een rooms katholieke kerk is lijkt het interieur meer op dat van een oosterse moskee met veel mozaïek, glitter en goud. Het gewelf van de oktogonale paltskapel met Barbarossaluchter is het meest fraaie stukje wat ons betreft.

Mooi plafonnetje

Vanzelfsprekend ontsteken we twee kaarsjes zoals we dat in elke kerk doen die wij bezoeken. Na dit bezoek lopen we door naar de Elisenbrunnen. Daar moet je geweest zijn omdat elke gerespecteerde historische figuur hier kennelijk is geweest. Helaas is daar net Prins Carnaval 2019 neergestreken. Daarnaast ruikt het er een beetje boel naar rotte eieren (zwavel dus). We slaan ons bezoekje dus maar over.

De bronnen aan de achterkant

We eten een broodje en bezoeken dan toch maar een van de vele carnaval winkels die de stad rijk is. Wat een keuze.

Tja

Als je je dan toch wilt verkleden dan kun je hier vast wel iets vinden. Wij vieren echter geen carnaval (ook nooit gedaan) dus zonder aankopen verlaten we de winkel weer.

Leuke beelden in Aken

Het verslag over ons weekend naar Limburg kunt u hier vinden

 

 

 

Geef een reactie