#15 | Flåm naar Birkelund

18 augustus 2016 @ Flåm

We willen vandaag de Aurkandsvegen omhoog fietsen vanuit Lærdal. We parkeren onder aan de weg en fietsen naar 1200 meter hoogte. Zelfs met onze e-bikes een zware maar mooie rit. Op 1200 meter eten we een broodje onder het genot van een mooi landschap.

IMG_9020
Boven op de Aurlandsvegen

1200 meter lager rijden de auto’s onder ons door via de langste autotunnel ter wereld (25 km). Dat doen wij straks ook. Op de terugweg gaan we 17 kilometer bergaf. Halverwege stoppen we even om de schijfremmen te laten afkoelen.

Het is inmiddels bijna 16:00 uur als we terugkomen bij de camper en we rijden dus maar meteen door naar Flåm. Onderweg kopen we nog even verse frambozen. Daarna volgt 25 km tunnel ! Wat een eind ! Uiteindelijk komen we rond etenstijd aan op de camping in Flåm. Dat is een prachtige camping tussen de fruitbomen maar helaas gelegen tussen de weg en het spoor. Niet een camping om nog eens terug te komen.

Flam
Flåm

We lopen voor het eten nog even naar de haven waar een cruiseschip ligt. Het is één en al toerisme. Vier souvenirs winkels, een museum, een treinstation, een hotel en een camping. Wonen hier eigenlijk wel mensen ?

19 augustus @ Ulvik

We rijden door de tunnels naar Voss. Daar waren we eerder deze vakantie. In Voss kunnen we geen leuke camping vinden dus we rijden door naar Ulvik. Ulvik is een klein dorp aan het eind van een fjord. De camping ligt direct aan het water en is redelijk.

Ulvik
Ulvik

We fietsen een stukje maar alle wegen zijn doodlopend. Dat schiet niet echt op. Al met al een weinig attractief dagje.

20 augustus 2016 @ Birkelund

Via de tolbrug en de tunnels met de mooie rotondes erin rijden we over de hoogvlakte van de Hardanger Vida. Het is uitgestrekt en best mooi om doorheen te rijden. Het lijkt een beetje op IJsland. Via Geilo komen we uiteindelijk uit op de Birkelund camping. Die wordt beheerd door Nederlanders. Dat merken we want er staan veel Nederlandse gasten. Het is er ook druk voor Noorse begrippen. Bijna alle hyters zijn vol en ook de camperplaatsen zijn druk bezet.

Birkenlandcamping
Birkenlundcamping

Geef een reactie